Årets unge musikere

Opdateres løbende…

Cassandra Andrea, Danmark

Cassandra Andrea Juul er født i 1999 og begyndte at spille violin som 6-årig på Århus Musikskole. Senere blev hun optaget på MGK-Ø, et 3-årigt konservatorie-forberedende grundkursus. Cassandra er nu bachelorstuderende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Professor Eszter Haffner. Hun har bl.a fået undervisning og masterclasses af Serguei Azizian, Joseph Swensen, Odin Rathnam, Andrej Bielow og Gerhald Schultz. De sidste år har Cassandra været koncertmester i flere forskellige ungdomssymfonisorkestre i både Danmark og udlandet, bl.a Orkester Norden 2018 på deres sommerturné i Danmark og Island. Det er 2. år i træk Cassandra deltager i Hvide Sande Masterclass.

Gustav Piekut, Danmark

Gustav Piekut er pianist og født i 1995 i Kolding. Som 6-årig startede han klaverundervisning, hvorefter han allerede som 12-årig debuterede med Sønderjyllands Symfoniorkester og støvsugede alle landets ungomskonkurrencer for præmier. Som 14-årig rejste han rundt i Danmark og spillede sine første solo-recitals, og siden har han optrådt med bl.a. DR SymfoniOrkestret, The Kazakh National Orchestra og The Lithuanian National Orchestra. Efter studier på Klaverskolen Gradus hos Martin Lysholm Jepsen rejste Gustav tidligt til Berlin, hvor han færdiggjorde sin bachelor med topkarakter på Universität der Künste hos Prof. Klaus Hellwig. I 2017 vandt han 2. pris ved Aarhus International Piano Competition. Derudover har han vundet Bridget Doolan Prize for bedste Mozart-opførelse i Dublin, Golden Parnassus Prize i Polen og Grand Prix ved Music Without Limits i Litauen. Gustav udgav i 2019 en anmelderrost CD med Beethovens ‘Diabellivariationer’,

Akela-kvartetten, Danmark

Akela-kvartetten består af Kirsten Wilbrandt Kjær (bratsch), Oskar Reuben Friis-Hansen (cello), Clara Glasdam (violin) og Gustav Ranum (violin). Alle har de gået på MGK, Musikalsk Grundkursus, i forskellige landsdele, og samledes i København i sommeren 2018, da de begyndte på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Clara og Oskar er begge fra København og har spillet sammen siden de var 10 år. Sammen har de gået på Sankt Annæ MGK og dimitterede i 2018. Kirsten er fra Thy, hun har gået på MGK i Aalborg og dimitterede også i 2018. Gustav er fra Vordingborg og har gået på MGK i Nykøbing Falster, hvorfra han dimitterede i 2017. Efter kun ét år på konservatoriet blev kvartetten etableret og startede studier hos professor og faggruppeleder, Tim Frederiksen. I løbet af de sidste fire år har Akelas medlemmer spillet sammen i flere forskellige konstellationer og er blandt andet alle faste medlemmer af Det Danske Ungdomsensemble, DUEN. Dette har ført til udenlandsrejser og samarbejder med orkestre i ind- og udland blandt andet i Rusland og Rumænien.