fbpx

Kommer snart

Unge musikere

Alexandra Moser, Østrig

Alexandra er østrigsk violinist og for tiden med base i Basel og Wien. Hendes ønske om engang at blive musiker opstod tidligt, og da hun er ud af en ikke-musikalsk, men meget støttende familie, var det hendes egen beslutning at begynde at spille violin som fire-årig. Få år senere blev hun optaget i Prof. Lukas Hagens klasse på Mozarteum University i Salzburg som før-gymnasial studerende, og nationale og internationale optrædener som solist med lokale orkestre fulgte. Vigtige for hendes videre musikalske uddannelse var Prof. Barbara Doll samt Prof. Johannes Meissl og Prof. Peter Schuhmayer. Hun brænder for kammermusik og er hyppig gæst ved internationale festivaler og koncertsale, hvor hun optræder med ansete musikere som Valentin Erben, Jean Sulem, Barbara Doll, Alena Baeva og Lukas Hagen. Alexandra er medstifter af the Javus Quartett. Blandt højdepunkterne i kvartettens 2022/23 sæson er koncerter i Stiftung Mozarteum Salzburg, Musikverein og Konzerthaus Wien, samt udsendelser på radio Oe1.

AKELA, Danmark

Strygekvartetten AKELA blev dannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2019 og har sidenhen, under vejledning af Prof. Tim Frederiksen, fortolket det klassiske kvartetrepertoire med nærvær og nysgerrighed til både kammermusikfestivaler, internationale masterclasses, P2 Kammermusikkonkurrence og koncerter i hele Danmark. Senest har AKELA udmærket sig ved at vinde første pris i ENKOR International Chamber Music Competition 2021.
AKELA består af Clara Glasdam og Gustav Ranum på violin, Kirsten Wilbrandt Kjær på bratsch og Oskar Reuben Friis-Hansen på cello og er et meget aktivt ensemble i det danske musikliv. Med en stærk drøm om at være et vedkommende og inspirerende ensemble, også for andet end den klassiske musikelite, stræber de efter at udforske kammermusikken med kreativitet, varme og åbenhed.

Lana Suran, Sverige

Lana Suran er en af de førende skandinaviske pianister i sin generation og prisvinder i flere internationale konkurrencer. Hun gav sin debutkoncert i Göteborgs Konserthus som seksårig og har siden optrådt i alle større koncertsale i Sverige. Lana har arbejdet tæt sammen med Leif Ove Andsnes, Christian Ihle-Hadland, Richard Goode og mange andre, og hun vandt førsteprisen ved Berlingske Tidendes Musikkonkurrence og den første svenske Steinway Competition i 2001. Hun er blevet rost af kritikerne for sin ”enestående poesi og musikalske drama”. Lana begyndte sin musikundervisning som seksårig ved Musikskolan Lilla Akademien i Stockholm hos Victoria og Elena Power. Hun er i øjeblikket Artist in Residence ved Queen Elisabeth Music Chapel i Belgien og færdiggør sideløbende sin diplomuddannelse hos Jens Elvekjær på De Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Nathan Stiefel, Schweiz

Nathan Stiefel begyndte at spille violin som seksårig og er siden 2017 blevet undervist af Stefan Tarara på Bern Conservatory. Efter sin studentereksamen i juli 2022 begyndte han sine violin studier i september 2022 hos Isabell van Keulen på Hochschule für Musik i Luzern, Schweiz. Siden 2020 har han deltaget i masterclasses med Prof. Zahkar Bron i Interlaken, og med Prof. Pavel Vernikov, Prof. Svetlana Makarova og andre. Han har vundet flere førstepriser i nationale og internationale konkurrencer, som Swiss Youth Music Competition, International Violin Competition ”Concours Flame” i Paris og andre. Han fik sin orkesterdebut som tolvårig i Moskva, hvor han var inviteret som solist ved musikfestivalen ”Melodika Pokolenij”. Nathan har givet koncerter i Schweiz, Tyskland, Østrig, Frankrig, Italien, Rusland og Polen. I sin fritid kan Nathan lide at tegne og køre racercykel.

Thomas Kálmán Széll, Ungarn

Thomas Kálmán Széll er født den 01.06 1997 i Szombathely, Ungarn. Som otteårig begyndte han klaverundervisning på musikskolen i Bruck an der Mur, Østrig. Syv år senere begyndte han at spille bratsch og fandt sin kærlighed til orkester- og kammermusik. Efter at have taget en bachelorgrad i arkitektur i 2018, skiftede han til KUG Universität Graz, hvor han studerede bratsch hos Prof. Bársony. Han modtog en specialpris ved the First International Lukács konkurrence i 2019. Som medlem og førstebratschist i forskellige orkestre i Graz og omegn har han opnået stor erfaring på dette område. Desuden har han optrådt i forskellige kammermusikgrupper med en bred vifte af genrer – fra klassisk til moderne og jazz/pop musik.

Mevsim Engin, Tyrkiet

Mevsim Engin er tyrkisk bratschist og violinist. Hun har tidligere taget sin bachelorgrad på Ankara Hacettepe Conservatory og fortsatte sine master studier på Liszt Music Academy hos Esztér Perényi. I studietiden studerede hun hos Ildiko Moog, Andras Santora, Lili Tchumbridze, og deltog i masterclasses med Cihat Askin, Angel Stankov, Mario Hossen, Kelemen Barnabas, Kiril Troussov og for nylig med Nobuka Imai og Tim Frederiksen. Hun har optrådt i Tyrkiet, Ungarn, Tyskland, Rusland, Østrig og Italien. Hun vandt andenprisen og Editio Musica Budapest specialprisen i Lukacs Pal bratsch konkurrencen i 2022. I øjeblikket studerer hun bratsch på master delen på Liszt Academy of Music i Budapest hos Prof. Péter Bársony.

Gemma Raneri, Italien

Gemma Raneri er født i 1992 i Catania. Hun mødte musikken, da hun var 4 år gammel og sang i et børnekor, og begyndte så at spille violin, da hun var fem. Hun studerede på Conservatorio Vincenzo Bellini i Catania og fik sin eksamen hos Stefano Pagliana, da hun var 18. Hun har deltaget i og vundet adskillige nationale og internationale konkurrencer som solist og i en strygekvartet. I 2016 og 2017 spillede hun i Alma Mahler Kammerorkester, og i 2019 vandt hun optagelsesprøven i Teatro San Carlo i Napoli. Hun færdiggjorde sine studier hos Lorenza Borrani ved School of Music i Fiesole, og hun har studeret hos Prof. Elisabeth Weber på Musikhochschule Lübeck. Hun har nu taget sin kandidatgrad i opførelse hos Isabelle van Keulen på Hochschule für Musik i Luzern, og blev inviteret til at spille i gruppen ”Ensemble Montagne” i Luzern, hvor hun regelmæssigt optræder. Gemma deltager i HSMC for anden gang i 2022.

Trio Ardeo, Danmark

Trio Ardeo er en nydannet, lovende klavertrio med base i Danmark, bestående af Anna (NO), Maria (NO) og Xenia (DK). Trioen har allerede deltaget i masterclasses og internationale konkurrencer og spillet koncerter rundt i Danmark. Ardeo betyder at brænde eller være forelsket, og det afspejles i trioens udtryk, som er varm, heftig og energisk. Den danske pianist Xenia Kandel Frederiksen er uddannet ved Det jyske Musikkonservatorium Aarhus hos Prof. Anne Øland og ved Sibelius Academy hos Prof. Erik T. Tawaststjerna. Anna K Sonstad er norsk violinist, født og opvokset i Trondheim. Hendes musikuddannelse begyndte i Oslo i 2017 og har siden bragt hende til København, Los Angeles og Sidney. Maria Kolby Sonstad er norsk cellist med bachelorgrad fra Det Jyske Musikkonservatorium Aarhus. Hun studerer hos Prof. Henrik Brendstrup og har nu efter bachelorgraden fuldført første år på kandidatdelen.

Michael Germer, Danmark

Michael Germers medfødte musikalitet og varme, sensuelle violinklang har bragt ham succes i det hjemlige Skandinavien og i Israel. Michael Germer er født i København i 2002. Han studerede hos Serguei Azizian på Det Kongelige Danske Musikkonsevatorium til han blev 16, hvorefter han begyndte studier hos Prof. Dora Schwarzberg på Buchmann-Metha SchooI of Music ved Tel Aviv University. I 2018 vandt han førstepriser og specialpriser ved internationale konkurrencer, og i 2019 var han den yngste semifinalist ved Carl Nielsen International Violin Competition. Som koncertsolist har Germer optrådt med mange nationale og internationale orkestre og dirigenter. Udover sine aktiviteter som solist har Michael spillet kammermusik og givet koncerter. Han har deltaget i festivaler rundt omkring i Europa og samarbejdet med mange kunstnere. Han er i øjeblikket diplomstuderende hos Nikolaj Szeps-Znaider ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Thoralf Strandli Pedersen, Norge

Siden han opdagede kontrabassen som 8-årig, er Thoralf Strandli Pedersen blevet aktiv musiker i hjemlandet Norge, Tyskland og Danmark, hvor han i august 2022 blev ansat i DR Symfoniorkestret i København. I sommeren 2022 aflagde han mastereksamen ved Hochschule für Musik ”Hans Eisler” i Berlin efter 2 år hos Janusz Widzyk, studier ved Norges Musikhøgskole i Oslo med Marius Flatby og Dan Styffe, samt et udvekslingsår hos Frithjof-Martin Grabner ved Hochschule für Musik und Theater ”FelixMendelssohn Bartholdy” i Leipzig. Oveni var det afgørende for ham at deltage i masterclasses med bl.a. Janne Saksala, Matthew McDonald og Dorin Marc. Thoralf har været engageret i blandt andet Den Norske Opera og Ballet og Stavanger Symfoniorkester, og var 2018-2020 i NDR Radiophilharmonie i Hannover.

Sophie Knöchelmann, Schweiz

Sophie Knöchelmann begyndte at spille violin som femårig. Hun fik sin første undervisning hos Seraina Labhardt ved Basel Music School, hvor hun hurtigt blev optaget i Orkestret og modtog undervisning i kammermusik. Hun har altid været en ivrig musiker, som tog del i mange forskellige projekter. I 2010 fortsatte hun sine studier hos Hyunjong Reents. Med hendes støtte deltog hun med succes i adskillige konkurrencer og spillede som solist med et lokalt ungdomsorkester. Hun er medlem af Swiss Youth Symphony Orchestra og spiller som koncertmester i Orchestra Giovane og Central-Swiss Youth Symphony Orchestra. I juli 2022 fuldførte hun sin bachelorgrad med udmærkelse ved Hochschule für Musik i Luzern, Schweiz, hvor hun skal fortsætte sine studier hos Isabelle van Keulen. Sophie støttes velvilligt af Ignaz-Staub fonden.