Årets unge musikere

Cassandra Andrea, Danmark

Cassandra Andrea Juul er født i 1999 og begyndte at spille violin som 6-årig på Århus Musikskole. Senere blev hun optaget på MGK-Ø, et 3-årigt konservatorie-forberedende grundkursus. Cassandra er nu bachelorstuderende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Professor Eszter Haffner. Hun har bl.a fået undervisning og masterclasses af Serguei Azizian, Joseph Swensen, Odin Rathnam, Andrej Bielow og Gerhald Schultz. De sidste år har Cassandra været koncertmester i flere forskellige ungdomssymfonisorkestre i både Danmark og udlandet, bl.a Orkester Norden 2018 på deres sommerturné i Danmark og Island. Det er 2. år i træk Cassandra deltager i Hvide Sande Masterclass.

Gustav Piekut, Danmark

Gustav Piekut er pianist og født i 1995 i Kolding. Som 6-årig startede han klaverundervisning, hvorefter han allerede som 12-årig debuterede med Sønderjyllands Symfoniorkester og støvsugede alle landets ungomskonkurrencer for præmier. Som 14-årig rejste han rundt i Danmark og spillede sine første solo-recitals, og siden har han optrådt med bl.a. DR SymfoniOrkestret, The Kazakh National Orchestra og The Lithuanian National Orchestra. Efter studier på Klaverskolen Gradus hos Martin Lysholm Jepsen rejste Gustav tidligt til Berlin, hvor han færdiggjorde sin bachelor med topkarakter på Universität der Künste hos Prof. Klaus Hellwig. I 2017 vandt han 2. pris ved Aarhus International Piano Competition. Derudover har han vundet Bridget Doolan Prize for bedste Mozart-opførelse i Dublin, Golden Parnassus Prize i Polen og Grand Prix ved Music Without Limits i Litauen. Gustav udgav i 2019 en anmelderrost CD med Beethovens ‘Diabellivariationer’,

Akela-kvartetten, Danmark

Akela-kvartetten består af Kirsten Wilbrandt Kjær (bratsch), Oskar Reuben Friis-Hansen (cello), Clara Glasdam (violin) og Gustav Ranum (violin). Alle har de gået på MGK, Musikalsk Grundkursus, i forskellige landsdele, og samledes i København i sommeren 2018, da de begyndte på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Clara og Oskar er begge fra København og har spillet sammen siden de var 10 år. Sammen har de gået på Sankt Annæ MGK og dimitterede i 2018. Kirsten er fra Thy, hun har gået på MGK i Aalborg og dimitterede også i 2018. Gustav er fra Vordingborg og har gået på MGK i Nykøbing Falster, hvorfra han dimitterede i 2017. Efter kun ét år på konservatoriet blev kvartetten etableret og startede studier hos professor og faggruppeleder, Tim Frederiksen. I løbet af de sidste fire år har Akelas medlemmer spillet sammen i flere forskellige konstellationer og er blandt andet alle faste medlemmer af Det Danske Ungdomsensemble, DUEN. Dette har ført til udenlandsrejser og samarbejder med orkestre i ind- og udland blandt andet i Rusland og Rumænien.

Haike Dietrich, Tyskland

Skønt hun altid har spillet klaver og violin siden sin tidlige barndom, så har den tyske pianist Haike Dietrich også taget en PhD i neurovidenskab, inden hun besluttede at satse fuldtids på en professionel musikkarriere. Allerede i sit første år på bachelor studiet ved Hochschule für Musik und Theater München hos Silke Avenhaus opførte hun Beethovens ‘Chorfantasie’, efterfulgt af adskillige andre opgaver som solist, kammermusiker, lied-akkompagnatør og orkesterpianist. For nylig har hun modtaget et studielegat fra den tyske stat, som gør det muligt for hende at fortsætte sin kandidat-uddannelse ved Norges Musikhøgskole i efteråret 2020 hos Håvard Gimse.

Josef Alin, Sverige

Josef Alin er født i Stockholm i 1995 og begyndte at spille cello som 6-årig. Efter fire års studier ved Universität der Künste i Berlin hos Prof. Jens Peter Maintz studerer han nu på Kungliga Musikhögskolan Edsberg i Stockholm hos Torleif Thedéen og Jakob Koranyi. Han har også deltaget i master classes rundt i Europa med cellister som Gary Hoffman, Steven Isserlis, Anner Bylsma og Frans Helmerson. I 2017 vandt Josef Alin førsteprisen ved ‘The International Anton Rubinstein Cello Competition’ og har modtaget adskillige legater. Han er aktiv kammermusiker og har fået undervisning hos ensembler som ‘Artemis Quartet’ og ‘Brodsky Quartet’ blandt andre. Som solist og kammermusiker har han optrådt i de fleste europæiske lande.

Clara Lindenbaum, Østrig

Cellisten Clara Lindenbaum, født i Wien, har optrådt som solist og kammermusiker over hele Europa. Udover at opføre Tchaikovsky’s Rococo Variations og Vivaldi’s Concerto for Two Cellos med orkester i Wien, har hun turneret som solist med Young Master Players Vienna med opførelser i Chile og Tyskland. Hun har også flere gange optrådt som solist og kammermusiker i koncerthuse som Wiener Konzerthaus og Musikverein Wien. Clara begyndte at spille cello som 7-årig. I 2010 blev hun optaget på The Highly-Talented Program ved J.S: Bach Musikschule, Wien. Hun studerede hos Prof. Reinhard Latzko ved Universität für Musik und darstellende Kunst, Wien og fortsatte studierne hos Prof. Thorleif Thedéen på Norges Musikhøgskole i Oslo. Fra efteråret 2020 vil hun studere hos Prof. Wolfgang Emanuel Schmidt i Weimar, Tyskland.

Zhora Sargsyan, Armenien

Zhora Sargsyan er armensk-født pianist, men bor og studerer nu i Berlin ved Universität der Künste hos Prof. Klaus Hellwig. Før studerede han i Armenien ved Statskonservatoriet i Yerevan hos Prof. Vagharshak Harutyunyan. Han har vundet priser ved mange internationale konkurrencer, bl.a. ‘Long-Thibaud-Crespin’ konkurrencen i Paris, ‘Arthur Schnabel’ konkurrencen i Berlin og ‘Anton Rubinstein’ konkurrencen i Düsseldorf. Han har givet mange koncerter over hele verden som solist og kammermusiker, og han spiller i en duo med violinisten Natalia Prishepenko. Han har spillet med mange orkestre, bl.a. Orchestra National de France, Armenian Philharmonic Orchestra, og har deltaget i masterclasses med berømte musikere som Dmitry Bashkirov, Eldar Nebolsin, Paul Lewis og Severin von Eckardstein.

Adam Koch Christensen, Danmark

Adam er tidligere elev af Serguei Azizian og studerer nu hos Prof. Eszter Haffner på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. I 2019 fik han stilling som alternerende koncertmester i Leopoldinum Strygeorkester, Wroclaw. Han har vundet adskillige priser i ind- og udland, deriblandt ved Tibor Varga internationale violinkonkurrence, Mozart internationle violinkonkurrence og den Danske Strygerkonkurrence. Adam har deltaget i flere Masterclasses ved Kronberg Masterclasses, IMS Prussia Cove, Starnberger Musiktage med bl.a. Pinchas Zukerman, Gerhard Schulz og Mihaela Martin.

Filip Zaykov, Tjekkoslovakiet

Filip Zaykov begyndte at spille violin som 5-årig hos Magdalena Micková og fortsatte som 11-årig studierne under Jiří Fišer ved Premier Music College of Prague og Prague Conservatory. Idag studerer han hos Natalia Prischepenko på Hochschule für Musik Carl Maria von Weber i Dresden. Han debuterede med Prague Chamber Philharmonic som 10-årig i Vivaldis Koncert i A mol for 2 violiner sammen med Josef Suk. Han har flere gange optrådt som solist med Prague Chamber Philharmonic og Prague Symphony Orchestra, og som medlem af Incendio Piano Trio har han vundet førstepris ved flere konkurrencer. Filip har givet koncerter i vigtige koncertsale som Wigmore Hall og Philharmonie Berlin.

Trio Oriundi, Ungarn, Australien, Frankrig/Italien

Trio Oriundi er en klavertrio dannet i 2018 af Kendzsi Tanaka (klaver), Alexander Chiu (violin), og Giacomo Oudin (cello) på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Trio Oriundi studerer nu hos bratschist, violinist og pædagog, Tim Frederiksen, og har tidligere studeret hos den danske pianist, Amalie Malling. Trioen har deltaget i masterclasses med Erika Geldsetzer, Richard Ireland, Ian Fountain, og Ma Wen. Medlemmerne studerer alle på solist linier og kandidatdelen og er dygtige solister, som har vundet konkurrencer over hele verden og har spillet med flere orkestre. De har optrådt forskellige steder med Bozsok Music Festival i Ungarn som foreløbigt højdepunkt. De er også faste gæster i Onsdagskoncerterne.

Gabriel Iscuissati, Brasilien

Gabriel Iscuissati, 22, er født i São Paulo, Brasilien, og bor nu i Wien, Østrig. Han begyndte at spille bratsch som 14-årig og bare to år senere blev han optaget på Statsuniversitetet i São Paulo hos Ricardo Kubala. Han studerer i øjeblikket på kandidatdelen på Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien hos Jennifer Stumm. Gabriel har deltaget i masterclasses med førende bratschister som Veronika Hagen, Wilfried Strelle, Walter Küssner, Julia Gartemann, Thomas Riebl og Lars Anders Tomter. Han holder af kammermusik og har samarbejdet med kunstnere som Anthony Marwood, Lorentz Nasturica, Fedor Rudin, og Marianna Shirinyan. Han er Next Level Artist i Ilumina Music, et fremtidsorienteret, internationalt musikkollektiv og socialt projekt i São Paulo. I øjeblikket optræder Gabriel med the Vienna Ensemble og Souvenir Quartet.

Lucas Blekeberg, USA

Bratschist, Lucas Blekeberg, har opført kammermusik over hele Canada og USA. I 2019 blev han inviteret til at spille kammermusik med en række af Canadas førende musikere ved Music By The Sea i Bamfield, BC. I 2018 blev Lucas valgt af Canadian Opera Company Orchestra som deres Orchestra Academy bratschist, og efterfølgende optrådte han med flere orkestre i Toronto. Han voksede op på en gård i Iowa og fuldførte sin bachelorgrad på McGill University i Montreal og diplomuddannelsen på Royal Conservatory of Music i Toronto. Hans lærere var Steven Dann, Felicia Moye, og Erik Sessions. Siden efteråret 2019 har Lucas boet i København, hvor han studerer hos Lars Anders Tomter på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Lucas deltager i Hvide Sande Masterclass for andet år i træk.

Elsa Klockenbring, Frankrig

Elsa Klockenbring, født 1996 i Strasbourg, Frankrig, begyndte at spille violin i en tidlig alder. Efter syv års privatundervisning i violin hos russiske Prof. Walery Gradow i Mannheim, kom hun ind på Conservatoire de Strasboug hos Haik Davtian, og i 2012 fik hun sit DEM diplom (Displomes d’études musicales). Hun fuldførte også et DEM i klaver hos Prof. Amy Lin sammesteds. I 2018 fuldførte hun sin bachelorgrad i violin med udmærkelse på University of Music i Trossingen hos Prof. Ostertag og Prof. Winfried Rademacher, og efterfølgende har hun studeret på kandidatdelen på University of Music i Dresden hos Prof. Natalia Prishepenko.Hun er samtidigt medlem af Orchestra Academy under Staatskapelle Dresden. Hun har spillet som solist under ledelse af forskellige dirigenter og har deltaget i flere musicfestivaler.

Amelia Jakobsson, Sverige

Amelia Jakobsson er en musiker med sjældne evner, som succesfuldt har skiftet karriere fra instrumentalist til sanger. Hun har helt unikt vundet koncertkonkurrencen ved Musikhögskolan i Malmö to gange, både som cellist og som sopran. Senere studerede hun på Operahögskolan i Stockholm og hos Anna Larsson, Britta Johansson, Kersin Meyer og Edda Moser. Hendes operaroller har omfattet Michaela i ‘Carmen’, Mrs Fitzpatrick i ‘the Dags’, moderen i ‘Sen packar jag aldrig mer’ og titelrollen i verdenspremieren på ‘Coco Chanel’ og fik sin professionelle operadebut som Ivona i verdenspremieren på ‘Kärleksskriget’. Amelia’s koncertrepertoire omfatter Strauss’ ‘Four Last Songs’, Wagners ‘Wesendonck Lieder’, Poulencs ‘Gloria’, rekviemmer af Mozart, Verdi og Karl Jenkins, Pergolesis ‘Stabat Mater’, Lars Erik Larssons ‘Forklädd Gud’ og symfonier af Beethoven, Mahler og Shostakovich.