Unge musikere
.. afsløres til juni
Yoye Song, Kina
Yoye Song, bratschist, er født i Kina og tog sin kandidatgrad i 2021 hos Prof. Yuval Gotlibovich på Conservatorio della Svizzera i Lugano, Schweiz. Efter sin afgangseksamen fortsatte han med at studere til kandidat i Udvidede Studier i fremførelse og fortolkning hos Yuval Gotlibovich i Lugano og hos Prof. Danusha Waskiewicz på Conservatorio Cesena, Italien. Han er nu i gang med sin solist uddannelse hos Bruno Giuranna på Stauffer Academy i Cremona, Italien. Yoye er medlem af Mediterranean Youth Orchestra og har arbejdet sammen med Orchestra Filarmonica del Mediterraneo som solist. Han har deltaget i flere festivaler rundt om i Europa, bl.a. Aix-en-Provence Festival, the International Mendelsohn Festival i Tyskland, Italian National Viola Festival og Festival Isaac Albeniz i Spanien, hvor han vandt Isaac Albeniz Viola Scholarship.

Anna Elisabet Sigurðardóttir, Island
Anna Elísabet Sigurðardóttir er islandsk bratschist, født i 1997 i Reykjavik. I 2023 tog hun sin kandidatgrad på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor hun studerede hos Professor Tim Frederiksen og Magda Stevensson. I det forløbne år har hun været kontraktansat hos Det Islandske Symfoniorkester som tutti bratschist, ligesom hun også spillet forskellige kammermusikkoncerter og undervist. Anna er medlem af Elja Chamber Ensemble, et islandsk kammermusikalsk kollektiv, hvis formål er innovativ programsætning og fremførelse, og optræder også med andre ensembler som Reykjavik Chamber Orchestra og Caput. Hun arbejder regelmæssigt sammen med islandske komponister på ny musik og har indspillet mangfoldige filmoptagelser med Reykjavik Recording Orchestra.

Sigurd Jørgensen Eide, Norge
Sigurd Jørgensen Eide studerer kandidatuddannelse i violin på Edsberg Slot/KMH hos Per Enoksson. Bachelorgraden tog han på NTNU i Trondheim hos Prof. Marianne Thorsen og MDW i Wien hos Ernst Kovacic. Hans musikliv omfatter både orkester, kammermusik og solistoptræden. For nylig har han spillet og turneret i Europa med Gustav Mahler Jugendorchester i bl.a. Salzburg, Amsterdam og Dresden med dirigenterne Teodor Currentzis og Jukka-Pekka Saraste og optrådt med Webern Symphonie Orchester i Musikverein med Kirill Petrenko. Som kammermusiker optræder han jævnligt i forskellige værker og forskellige ensembler på Edsberg Slot. Som solist har han spillet Introduktion og Rondo capriccioso af Saint-Saens med orkester i Grieghallen i Bergen. Han skal også spille et værk med Nord-Rogaland Symphony i 2024. Han har modtaget flere stipendier fra Tom Wilhelmsens Fond.

Benedicte Adrian, Danmark
Benedicte Adrian, født 1995, er studerende ved Syddansk Musikkonservatorium. Benedicte studerede sin bachelor i cello ved prof. Niels Ullner og har senere fortsat hos Dorothea Wolff. I øjeblikket studerer hun privat ved professor ved Royal College of Music, Jakob Kullberg. Før konservatoriet studerede hun med cellist Jacob Shaw. Benedicte har spillet cello siden hun var 10 år gammel og har altid været nysgerrig på, hvordan celloen kunne komme til sin ret i forskellige typer musik. Den nysgerrighed har bragt hende fra at spille som solist med Aarhus Pigekor til at spille med Selma Judith på Roskilde Festival og til at skrive egen musik i samarbejde med en rytmisk pianist. Dog fik kærligheden til den klassiske musik overtaget, da hun i 2018 begyndte at studere klassisk cello på fuldtid. Benedicte er med andre ord en alsidig musiker, som ønsker at slå et slag for at udbrede den klassiske musik til et større publikum. For det modtog hun og hendes medstuderende Thora Kidon Jæger i 2022 en entrepenørskabspris fra Dansk Musiker Forbund og SDMK for deres initiativ “Klassisk åben scene”.

Caroline Risbo Gammeltoft-Hansen, Danmark
Caroline Risbo Gammeltoft-Hansen er i 2023 blevet Bachelor fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium under lærerne Tim Frederiksen og Asbjørn Nørgaard. Hun er allerede en rutineret kammermusiker, der har medvirket i produktioner med Den Danske Strygekvartet, Frederik Øland, musikere fra DR Symfoniorkester, samt været bratschist i Absalon strygekvartet fra 2020-2021 og vandt med dem Rued Langgaard konkurrencen. Hun har assisteret ved flere produktioner i DR symfoniorkester, herunder: Mahlers 9. symfoni, Schønbergs Gurrelieder og Elgars Enigmavariationer. Caroline har taget timer med professorer fra hele verden herunder: Tatiana Masurenko, Lars Anders Tomter, Dimtri Murrath, Gerrard Causse og Jensen Horn-Sin Lam. Efter sommerferien starter hun med støtte fra Erasmus på Musik Hochschule Lübeck ved Lena Eckels.

Ensemble Aurorae
Ensemble Aurorae blev dannet i Oslo i 2020 af Haike Dietrich, Ema Grčman and Ragna Rian. De har siden optrådt ved adskillige koncerter i Norge samt Canada, Litauen og Schweiz. Udover deres brede standard repertoire bruger de kreative opførelseskoncepter, som integrerer samtids- og folkemusik inspireret musik, såvel som glemte værker fra Skandinavien og udlandet. Ensemble Aurorae udvider det traditionelle koncertformat for at tiltrække et bredere publikum ved at slå flere kunstformer sammen og indlemme deres egne arrangementer. I øjeblikket fokuserer de på musik fra de nordiske lande og anvender også en traditionel norsk hardangerfele i deres projekter. De samarbejder med Dextra Musica og Nymusiks Komponistgruppe og har bestilt nye værker specielt skrevet til Ensemble Aurorae, som vil blive spillet i den kommende sæson. I deres bestræbelser på at udbrede nordisk musik til publikum over hele verden optræder de i koncerthuse vidt og bredt.

Trio Fantasma, Danmark
Trio Fantasma er en ung, dansk klavertrio bestående af Merel Beelen (klaver), Josephine Egede Franyó (violin) og Magnus Franyó (cello), som siden sin debut ved Copenhagen Summer Festival 2020 har haft glæden ved at dele musikken med både hinanden og publikum både i udlandet og rundt omkring i hele Danmark ved koncerter i bl.a. Tivolis Koncertsal i København og Musikhuset i Aarhus. Trioen udmærkede sig ved i 2021 at vinde 2. pris i ENKOR International Chamber Music
Competition og i 2022 Guldmedalje ved Den Unge Kammermusikkonkurrence. De holder derudover meget af at deltage i masterclasses og har i den forbindelse modtaget undervisning af bl.a. Trio Con Brio, Mathias Beyer-Karlshøj, Jan Bjøranger og Marianna Shirinyan. Fra august 2023 får de tre unge musikere desuden mulighed for at fortsætte deres fælles arbejde med kammermusikken på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Meisl Kvartet, Danmark
Meisl kvartet blev dannet i 2022 og består af musikerne Viola Meisl, Silas Meisl Haarder, Karla Meisl og Silke Meisl. De oplever, at musik kan noget helt særligt. Den kan ofte være mere præcis end ord, nå dybere, og give adgang til indsigt og dimensioner, man ellers ikke sanser. Derfor er det en stor glæde at de her har mulighed for dagligt at fordybe sig i musik og forbedre deres fælles lyd. I Meisl Kvartetten arbejdes der med at lære, opdage og udforske universer og kompositioner skabt af de største mestre.
Kvartetten samarbejder med strygekvartet maestro Eberhard Feltz fra Berlin, med bratschist Asbjørn Nørgaard fra Den Danske Strygekvartet samt med professor Tim Frederiksen fra København.
Kvartettens medlemmer er søskende og har spillet sammen siden de var helt små.

Jens Bendix Nielsen, Danmark
Jens Bendix Nielsen er født i år 1999 og har spillet violin siden han var 8 år. Han startede sin bachelor på violin ved Syddansk Musikkonservatorium i Odense i 2020 og begyndte sideløbende at spille bratsch. I 2022 skiftede han endegyldigt til bratsch og færdiggør nu sit bachelorstudie på bratsch på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i år 2024 ved Claus Myrup.
Jens har med sin strygertrio “Tribrato” i år kunnet tage på 10-års-jubilæums-tourné. Trioen har bl.a. tidligere spillet til programpræsentationer i forbindelse med Schleswig-Holstein Musik Festival. De har som trio modtaget undervisning af Anna Kristina Hindø og Bård Monsen på Barratt-Due-Musikinstitut i Oslo.
Med sin kvartet “Laika” har Jens spillet til masterclass med Dover Quartet i år 2023, da de gæstede København. Udover at være en flittig kammermusiker har han taget timer på bratsch ved Anna Gribajcevic, Lena Eckels, Volker Jacobsen og Emile Cantor.

Selma Christensen Teilmann, Danmark
Selma Christensen Teilmann er ud af en musikalsk familie og begyndte at spille violin som fem-årig på Det Danske Suzuki institut hos Dorte Nørgaard.
Siden efteråret 2019 har hun studeret hos Alexandre Zapolski.
Selma er tilknyttet YOMA, Young Musicians academy i Vänersborg, hvor hun bl.a. har fået undervisning af Maciej Rakowski og Paul Roczek.
Selma modtog i 2019 Jacob Gades ungdomstalentpris og blev dermed optaget i Gadefondens treårige talentprogram, som bl.a. giver hende mulighed for at optræde i kammermusikforeninger og på festivaler i hele Danmark.
I 2020 vandt hun guldmedalje i den Klassiske Musikkonkurrence og året efter 1.pris i Øresundsolist samt modtager af Copenhagen Summerfestivals talentpris. Selma var desuden vinder af Jacob Gades violinkonkurrence 2022.
Hun spiller endvidere i Zapolski Piano Quintet, med hvem hun i 2022 har modtaget guldmedalje i Den Unge Kammermusikkonkurrence i Århus. Kvintetten har optrådt på bl.a. Odsherred kammermusikfestival, Det Kongelige Teater samt på Den Danske strygekvartets akademi på Lundsgård.
Sideløbende med violinstudierne og MGK, går Selma på Sankt Annæ gymnasium.

Hjörtur Páll Eggertsson, Island
Den islandske cellist og dirigent Hjörtur Páll Eggertsson var fem år gammel, da han begyndte at spille cello. Han studerede under vejledning af Gunnar Kvaran og Sigurgeir Agnarsson på Reykjavík Musikkonservatorium, inden han flyttede til København i 2017, hvor han fortsatte sine studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium under Morten Zeuthen og Toke Møldrup. Som cellist har Hjörtur deltaget som kammermusiker og solist ved forskellige festivaler og arrangementer rundt om i Europa samt spillet regelmæssigt med Iceland Symphony Orchestra.
Ved siden af sine cellostudier i København begyndte Hjörtur at studere dirigering i efteråret 2020, hvor han blev optaget på Malko Academy for Young Conductors. Han har deltaget i mesterklasser afholdt af Herbert Blomstedt, Fabio Luisi og Eva Ollikainen og har dirigeret koncerter med Iceland Symphony Orchestra, Athelas Sinfonietta og DR Vokalensemblet. Han vil begynde sine dirigentstudier med Ed Spanjaard på Conservatorium van Amsterdam i 2023.

Freja Julie Rasch Eskildsen, Danmark
Freja Julie Rasch Eskildsen (2001) har netop taget sin bachelorgrad på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med professor Tim Frederiksen og professor Peter Herresthal som undervisere. Her vil hun forsætte med sin kandidat hos Tim Frederiksen.
Hun er tidligere prisvinder ved Berlingske Klassiske Musikkonkurrence, Øresunds Solist og Jacob Gades violinkonkurrence, og indgår i Jacob Gades talentprogram med fokus på kammermusik og performance.
Hun har deltaget i solo-masterclasses i Østrig, Schweiz, Norge, Canada og Tyskland og er også en engageret kammermusiker, der bl. a. spiller med sin trio, Trio Vita.

Justina la Cour, Danmark
Justina la Cour, født i Odense, Danmark, er en fremadstormende violinist. Hun studerer i øjeblikket solistuddannelse ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København under vejledning af Prof. Eszter Haffner. Hun modtager også jævnligt undervisning fra den anerkendte soloviolinist Janine Jansen.
I 2022-2023 studerede hun koncertfortolkning i Schweiz. Fra 2020-2022 afsluttede hun sin kandidatgrad med Prof. Tatiana Samouil i Bruxelles.
Justina har vundet internationale priser, herunder i Berlin, New York, Rom og Wien. Hun vandt senest den Internationale Fanny Mendelssohn Konkurrence i 2023.
I sommers modtog hun Betty og Valdemar van Hauen Legatet og debuterede samtidigt i Tivolis Koncertsal i København.
Justinas talent støttes også af Augustinus Fonden (Danmark) og Fondation Max D. Jost (Schweiz). Hun spiller på en Gennaro Vinaccia violin fra 1756, udlånt af en privat sponsor i Danmark.



