Unge musikere

Mathilde Qvist, Danmark

Kontrabassisten Mathilde Qvist er født i 1996 og startede som 7-årig til klaver på Kolding Musikskole. I 2011-12 gik hun på klaverlinjen på OrkesterEfterskolen, men valgte efter kort tid at skifte til kontrabas, idet hun blev dybt fascineret af tanken om at kunne spille med i et symfoniorkester. Hun blev året efter optaget på MGK Kolding med kontrabas og vandt i disse år flere priser ved nationale ungdomskonkurrencer. I 2016 blev hun optaget på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun studerede to år ved Frank Christensen. Herefter fortsatte hun sine bachelorstudier i Oslo på Norwegian Academy of Music ved Dan Styffe og Marius Flatby og afsluttede i december 2020 med topkarakter. Til efteråret begynder Mathilde sine kandidatstudier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Joel Gonzalez. Ved siden af sine studier er hun en aktiv kammer- og orkestermusiker og har optrådt på festivaller i bl.a. Tokyo, New York og flere europæiske hovedstæder.

Alva Rasmussen, Sverige

Alva Rasmussen er født i 1998 i den lille by Nyköping, Sverige, og begyndte at spille violin som 9- årig i den lokale musikskole. I 2014 flyttede hun til Stockholm for at studere på Lilla Akademiens Musikgymnasium hos Nina Balabina, hvor hun endte med at skifte hovedinstrument, fra violin til bratsch. Efter eksamen i Stockholm flyttede Alva til København for at studere hos Prof. Tim Frederiksen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og afsluttede’ i 2020 sin bachelorgrad med højeste karakter. I november 2019 modtog Alva prisen for bedste fortolkning af det obligatoriske stykke og rosende omtale for sit lovende talent ved den første Oskar Nedbal International bratsch konkurrence i Prag. Siden september 2020 har Alva haft stilling som alternerende førstebratschist i Camerata Nordica, et regionalt kammerorkester i Kalmar, Sverige, hvor hun har optrådt med musikere som Philippe Graffin, Colin Scobie, Giovanni Guzzo, and Ellen Nisbeth.

Alexandra Moser, Østrig

Alexandra er østrigsk violinist og for tiden med base i Basel og Wien. Hendes ønske om engang at blive musiker opstod tidligt, og da hun er ud af en ikke-musikalsk, men meget støttende familie, var det hendes egen beslutning at begynde at spille violin som fire-årig. Få år senere blev hun optaget i Prof. Lukas Hagens klasse på Mozarteum University i Salzburg som før-gymnasial studerende, og nationale og internationale optrædener som solist med lokale orkestre fulgte. I øjeblikket studerer Alexandra på master delen på Musik-Akademie Basel hos Prof. Barbara Doll. Alexandra er medlem af the Javus Quartett, som blev stiftet i 2016 i Salzburg, Østrig. Kvartetten er især påvirket af Lukas Hagens vejledning og stadige støtte. Javus kvartetten optræder regelmæssigt på scener i Tyskland, Østrig, Italien og Schweiz, hvor de tryllebinder både publikum og kritikere med deres lidenskab.

Martim Almeida, Portugal

Martim Almeida begyndte sin klaverundervisning som 7-årig hos Klara Dolynay i Coimbra, Portugal. Som 11-årig begyndte han at få musikundervisning hos den brasilianske pianist og pædagog, Luiz de Moura Castro, i Portugal, Spanien og USA. Senere begyndte Martim at studere på Coimbra Musikkonservatorium hos Catarina Peixinho, mens han samtidigt modtog privatundervisning hos den portugesiske pianist, Artur Pizarro, i Lissabon. Han har deltaget i masterclasses med pianister som Paul Badura-Skoda, Yekaterina Lebedeva, Guigla Katsarava, Nancy Lee Harper og Manuela Gouveia, og optrådt i Portugal, Grækenland, Norge og USA. I øjeblikket studerer han på Norges Musikhøgskole, Oslo, hos Kathryn Stott.

Absalon Quartet, Denmark

Absalon Quartet er et ungt og ambitiøst ensemble dannet i 2020 med base i København. De har allerede opnået anerkendelse, da de blev valgt som vinder af 1. pris i Rued Langgaard Konkurrencen 2021. Dannet af Thera Ortved og Andreas Lienhøft på violiner Caroline Risbo på bratsch og Olga Chwaszczewska på cello. Kvartetten arbejder under ledelse af professor Tim Frederiksen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Elsa Klockenbring, Frankrig

Elsa Klockenbring, født 1996 i Strasbourg, Frankrig, begyndte at spille violin i en tidlig alder. Efter syv års privatundervisning i violin hos russiske Prof. Walery Gradow i Mannheim, kom hun ind på  Conservatoire de Strasboug hos Haik Davtian, og i 2012 fik hun sit DEM diplom (Displomes d’ tudes musicales). Hun fuldførte også et DEM i klaver hos Prof. Amy Lin sammesteds. I 2018 fuldførte hun sin bachelorgrad i violin med udmærkelse på University of Music i Trossingen hos Prof. Ostertag og Prof. Winfried Rademacher, og efterfølgende har hun studeret på kandidatdelen på University of Music i Dresden hos Prof. Natalia Prishepenko. Hun er samtidigt medlem af Orchestra Academy under Staatskapelle Dresden. Hun har spillet som solist under ledelse af forskellige dirigenter og har deltaget i flere musicfestivaler.

Heathcliff Trio

Heathcliff Trio opstod på baggrund af en musikalsk enighed og fælles vision efter lang tids samarbejde mellem barndomsvennerne Ashley Tong og Sebastian Kolin, som studerede sammen på Yehudi Menuhin School. Efter færdiggørelsen af deres individuelle studier mødte de den danske pianist, Jonathan Siahaan, hvis filosofi vakte genklang og gjorde ham til det endelige valg efter lang tids søgen. Trods den korte levetid samler trioen medlemmernes brede, individuelle erfaringer i kammermusik, og de søger stadig deres eget udtryk. Heathcliff Trio har i øjeblikket base i København og får vejledning af Tim Frederiksen, professor i kammermusik ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Peter Herresthal, professor i violin ved Norges Musikhøjskole, og Caroline Palmer, professor i klaver og kammermusik ved The Guildhall School of Music and Drama.

Zoe Canestrelli, Italien/USA

Zoe Canestrelli er bratschist og født i Italien i 1995. Fra 2005-15 studerede hun hos Prof. Mauro Righini på Conservatorio G. Verdi i Torino, og efter 2 år på Conservatorio Arrigio Pedrollo i Vicenza tog hun i 2020 sin mastergrad i bratsch hos Prof. Lars Anders Tomter på Norges Musikhøjskole. I øjeblikket studerer hun orkestersammenspil hos Prof. Isabelle van Keulen i Luzern. Zoe Canestrelli har deltaget i adskillige musikfestivaler og masterclasses i Italien, Østrig, Schweiz og Norge, senest i 2020, hvor hun deltog i et sommerkursus på Accademia Chigiana, Siena, hos Prof. Bruno Giuranna og sommerfestivalen Cantiere Internazionale di Montepulciano. Zoe Canestrelli har optrådt som bratschist med flere orkestre, bl.a. Orchestra dell’Arena di Verona, Filarmonica del Teatro Regio di Torino og Biel Solothurn Symphony Orchestra i Schweiz.