Årets unge musikere

Victor Lim

Victor Lim er sydkoreansk-britisk klaversolist, kammermusiker og akkompagnatør. Efter sin debut i BBC Young Musician of the Year 2012, har han optrådt rundt omkring i verden og i koncertsale som Wigmore Hall, Bridgewater Hall, Colston Hall og St. Martin-in-the-Fields. Han er uddannet fra Wells Cathedral School og Royal Northern College of Music, hvor han vandt det prestigefulde ABRSM-legat. Siden september 2018 har han studeret ved Det norske musikkonservatorium i Oslo under Kathryn Stott. Victor Lim var medstifter af Louko Piano Trio, som har vundet priser i England, og er desuden underviser i kammermusik ved Pro Corda, Englands største undervisningsorganisation i kammermusik.

Jonathan Siahaan

Jonathan Siahaan er en ung dansk pianist, bosat i København og studerende ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han begyndte at spille klaver som seksårig under Kyoko Kato og senere under Bella Zapolski. Han debuterede som tolvårig i Chopins klaverkoncert nr. 1. Jonathan Siahaan har vundet førsteprisen i flere danske musikkonkurrencer, senest i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums klaverkonkurrence både i 2016 og 2018. Hans første solistoptræden var i Tivolis Koncertsal i 2012, og siden har han været solist med flere danske symfoniorkestre, Han er også aktiv kammermusiker og akkompagnatør, bl.a. ved Carl Nielsen violinkonkkurrencer. Blandt hans lærere kan nævnes Andrzej Jasinski, Andras Schiff og Yuri Temirkanov.

Matthew Lam

Matthew Lam er født i Hong Kong, og uddannet ved Royal Northern College of Music i Manchester, hvorfra han for nylig dimiterede med udmærkelse. Han har spillet for professionelle pianister som Phillipe Cassard, Stephen Hough, Jean-Efflam Bavouzet og Kathryn Stott, og har optrådt rundt omkring, senest i Kronberg, Bad Homburg og Alfriston, og vundet priser ved internationale musikkonkurrencer. Matthew arbejder tæt sammen med Michael Brailey, som studerer komposition, og har opført flere af hans værker, bl.a. premieren på hans klaverkoncert med RNCM Brand New Orchestra. Derudover er han passioneret kammermusiker og har optrådt med flere ensembler, senest med London Philharmonic Orchestra's Foyle Future Firsts.

Ashley Tong

Ashley Tong er britisk-taiwanesisk violinist, født 1993. Hun startede som 7-årig hos Prof. Chia-Hong Drapal Liao, og i 2009 blev hun optaget på The Yehudi Menuhin School. Sit bachelorstudium tog hun på The Guildhall School of Music and Drama hos Prof. Smietana, og siden hun flyttede til Østrig i 2015 har hun studeret hos Prof. Eszter Haffner ved Kunst Universität Graz. Ashley Tong har optrådt både som solist og kammermusiker. Hun debuterede som 8-årig med Taipei Symphony Orchestra efter at have vundet en konkurrence for unge solister. Hun har optrådt mange steder, bl.a. Wigmore Hall, Wien Musikverein, Graz Musikverein, Crystal Hall i Japan og Konserthuset i Stockholm, hvor hun var koncertmester under Jukka-Pekka Saraste og Mischa Maisky.

Emily Nebel

Emily Nebel er violinist og bosat i London. Hun har optrådt både som koncertmester, solist og kammermusiker i forskellige sammenhænge, bl.a. som gæste-koncertmester med London Symphony Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Staatstheater Darmstadt og Norrköping Symfoniorkester. Som solist har hun spillet med f.eks. Cleveland Orchestra og Phoenix Symphony og fornylig opført Waltons violinkoncert med John Wilson og the Academy Symphony Orchestra. Som kammermusiker er Emily Nebel blevet inviteret til forskellige kammermusik-seminarer, bl.a. Prussia Cove, Toronto Summer Music Festival og Birdfoot Festival i New Orleans. Hun er medlem af the Nebel-Pudinov Duo og ser frem til udgivelsen af sit debutalbum med Jean-Sélim Abdelmoula.

Clara Glasdam

Clara Glasdam (1998) har spillet violin siden hun var 5 år gammel. Hun startede som elev på Odense musikskole og Det Danske Suzuki Institut, siden hos Alexandre Zapolski og Serguei Azizian. Clara studerer nu violin på bachelorniveau på det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos professor Eszter Haffner. Studentereksamenen tog hun på Sankt Annæ Gymnasium i København, hvor gymnasiet blev kombineret med den præ-konservatorielle uddannelse MGK i et 4-årigt forløb. De sidste år har Clara været fast medlem af det Danske Ungdomsensemble, DUEN og spillet koncerter i ind- og udland i samarbejde med andre orkestre og solister, bl.a. Concertgebouw. Derudover vandt hun i 2017 Køge Kammermusikkonkurrence med ensemblet Kato-kvintetten.

Jobine Siekman

Jobine Siekman fra Holland er cellist og godt i gang med sin karriere som kammermusiker og solist. Hun har vundet priser både som solist og med ensembler som The Alkyona Quartet og the Chloé Trio. I 2017 fik hun eksamen fra The Royal College of Music med udmærkelse og studerer der nu under professor Richard Lester. I 2017 opførte hun Bachs anden cellosuite i Wigmore Hall. I 2011 fik Jobine andenpris i den hollandske konkurrence for unge musiktalenter og i 2016 vandt hun Anna Shuttleworth prisen i RCMs cellokonkurrence. BBC 3 har sendt hendes indspilning af Weberns 2 stykker for cello og klaver. Jobine er ivrig kammermusiker og medlem af flere succesrige ensembler, som hun har turneret med i både England og Holland, ligesom hun har deltaget i flere masterclasses.

Andreas Siles Mellinger

Andreas Siles Mellinger er violinist,født i 1998 i Cochabamba, Bfa. Han startede som 8-årig sin violinundervisning hos Prof. Eduardo Rodriguez. I 2013 modtog han et legat til at studere hos Lucia Hall på Johan Sebastian Bach musikskolen i Østrig. Han har deltaget i masterclasses med Ivry Gitlis ved ”Friends of Martha Argerich Festival” og på Universität für Musik und Darstellende Kunst i Wien samt flere andre steder. Et aktivt koncertprogram har ført ham rundt i verden til lande som Bolivia, Japan, USA, Grækenland, Sverige, Italien og Schweiz, og til koncerthuse som Musikverein og Wiener Konzerthaus i Wien, Auditorium ”Giovanni Arvedi” del Museo del Violino Cremona. Siden oktober 2016 har han studeret hos Prof. Lieke te Winkel ved universitetet i Wien.

Maria Yulin

Maria Yulin er israelsk pianist, født i Skt. Petersborg, hvor hun modtog sin første undervisning som 7- årig. Familien udvandrede til Israel i 1999 og hun begyndte at studere hos Luiza Yoffe ved Jerusalems HaSadna konservatorium. Efter sin afgangseksamen studerede hun fire år på Hochschule für Musik und Theater i Hannover hos Prof. Gerrit Zitterbart,indtil hun flyttede til Berlin i 2013, for at studere hos Prof. Klaus Hellwig på Universität der Künste. Siden april 2019 har hun undervist samme sted. Maria optræder ofte som solist og kammermusiker rundt i Europa, Rusland og Israel, ligesom optagelser med hende er blevet udsendt på både tv og radio. I løbet af sin karriere har Maria vundet mange priser i musikkonkurrencer og modtaget uddannelsesstipendier.

Manon Stankovski

Manon Stankovski, født 1996, er østrigsk violinist. Efter nogle års klaverundervisning begyndte hun at spille violin som 7-årig. Hun vandt flere lokale konkurrencer, før hun begyndte studier på Universität für Musik und Darstellende Kunst i Wien i 2014 hos Lieke Te Winkel. I 2017 var hun udvekslingsstudent på Royal College of Music i London under Detlef Hahn. Hun har arbejdet under store dirigenter som Vladimir Ashkenazy, Vasily Petrenko og Semyon Bychkov og turneret over hele Europa med Wiens Ungdomsorkester og Gustav Mahler Ungdomsorkester. Interessen for kammermusik har givet deltagelse i festivaler som Domaine Forget i Canada, HSMC i Danmark og Con Anima i Østrig. Hun har arbejdet med musikere som Ernst Kovacic, Benjamin Schmid, Reinhard Latzko og Julian Rachlin.

Cassandra Andrea Juul

Cassandra Andrea Juul er født i 1999 og begyndte at spille violin som 6-årig på Århus Musikskole. Senere blev hun optaget på MGK-Ø, et 3-årigt konservatorie-forberedende grundkursus. Cassandra er nu bachelorstuderende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Professor Eszter Haffner. Cassandra har bl.a fået undervisning og masterclasses af Serguei Azizian, Joseph Swensen, Odin Rathnam, Andrej Bielow og Gerhald Schultz. De sidste år har Cassandra været koncertmester i flere forskellige ungdomssymfonisorkestre i både Danmark og udlandet, bl.a Orkester Norden 2018 på deres sommerturné i Danmark og Island.

Carson Rick

Carson er født i Santa Barbara og blandt hans lærere har været Helen Callus ved University of California, Santa Barbara og Steven Dann, The Glenn Gould School of Music. Andre har været Carrie Dennis, Robin Sharp, Mark Menzies og Christopher Rountree. Han er i øjeblikket ved at færdiggøre sin diplomuddannelse ved The Glenn Gould School of Music på et studielegat. Efter sin uddannelse på UCSB fik Carson plads i American Youth Symphony og Debut Chamber Orchestra, og var afløser i forskellige symfoniorkestre, bl.a. Los Angeles Philharmonic. Han er interesseret i moderne musik og har spillet med orkeste som Wild Up Ensemble, WasteLAnd og LA Philharmonic's Noon to Midnight Festival. Denne sommer er han orkestermedlem ved Domaine Forget og Aspen Music Festival.

Katya Poplyansky

Katya Poplyansky er violinist og fuldførte sin diplomuddannelse i 2018 på The Glenn Gould School hos Paul Kantor og Barry Shiffman. Kandidatdelen tog hun på The Guildhall School of Music and Drama i 2016, hos David Takeno, og bachelordelen på The Curtis Institute of Music i 2014, hos Shmuel Ashkenasi, Victor Danchenko, Ida Kavafian og Joseph Silverstein. Fra 2018 til 2019 var hun stipendiat ved The Rebanks Family Fellowship Program. Udover Hvide Sande Masterclass har hun deltaget i Banff Master Class, Toronto Summer Music Festival og Prussia Cove. Hun fik anden pris i Isabel Bader violinkonkurrencen og Eckhardt-Grammatté musikkonkurrencen, hvor hun også fik prisen for bedste fortolkning. I marts 2019 deltog hun i et kursus under Gidon Kremer i Lüneburg.

Malthe Volfing Højager

Malthe Volfing Højager er cellist-studerende ved det Jyske Musikkonservatorium. Her er han ved at fuldføre sin solist-uddanelse under professor Henrik Brendstrup. Desuden har Malthe deltaget i internationale masterclass’ i b.la. Norge og USA. Malthe ønsker at gøre karriere som udøvende solist og kammermusiker. Her vil han have særligt fokus på formidling af ny skrevet klassisk musik, hvor han ønsker at skabe forståelse og interesse hos et bredt publikum på en måde som ikke går på kompromis med det kunstneriske udtryk. Udover at være cellist er han også komponist. Her eksperimenterer han med den traditionelle klassiske koncertform, ved at skrive musik der bryder grænserne mellem musik og teater

Rasmus Støier Andersen

Rasmus Støier Andersen (f. 1997) er en ung dansk cellist, der til daglig studerer på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) hos Toke Møldrup. Han begyndte at spille cello som 5-årig, og har siden haft bl.a. Steffen Helmuth Madsen og Henrik Brendstrup som lærer inden sine studier på DKDM begyndte i 2017. Rasmus har deltaget i flere internationale masterclasses, er blevet undervist af bl.a. Boris Andrianov, Andreas Brantelid, Alexander Ramm, Melissa Phelps og Fabio Presgrave. I sommeren 2018 var Rasmus på turne som solist med ungdomssymfoniorkestret DUSIKA til Belgien og med koncert i Tivolis Koncertsal, hvor han spillede Saint-Saëns cellokoncert. Som kammermusiker har Rasmus vundet priser tre gange ved Køge Kammermusikkonkurrence. Én 1. pris og to 2. priser er det blevet til med repertoire som spænder fra Shostakovich 2. klavertrio til Schuberts strygekvintet. Rasmus har været en del af DUEN - Det danske ungdomsensemble siden 2016. I år blev han som eneste dansker medlem af EUYO (European Union Youth Orchestra) og har været på to store turneer med koncerter i bl.a. Oman, Elbphilharmonien i Hamborg, Konzerthaus i Berlin og Concertgebouw i Amsterdam.

Emma Purslow

Emma Purslow er britisk violinist og bratschist, bosat i London. Hendes karriere spænder vidt med særlig interesse for kammermusik, tværkulturelt samarbejde og opsøgende arbejde. Emma er passioneret kammermusiker og har optrådt mange steder i både Storbrittanien og Europa, bl.a. Wigmore Hall og Royal Albert Hall, samt festivaler som Roman River Festival og HSMC. Emma er kandidat fra Royal College of Music, London, hvor hun studerede hos Daniel Rowland og Sasha Rohzdestvensky. I det forløbne år har hun optrådt som solist i London og rundt i England. Hun optræder som freelance musiker med forskellige orkestre og som koncertmester ved Street Orchestra of London, som bringer musikken ud til folk. Hun glæder sig også til en travl sæson med optræden rundt i verden og hjemme i England og udgivelsen af hendes første CD med The Alkyona Quartet.

Lucas Allan Blekeberg

Lucas Allan Blekeberg er violinisten på Jeremy Dutchers album Wolastoqiyik Lintuwakonawa, som modtog Polaris Music Prize 2018 og Juno Award for Indigenous Music Album of the Year 2019. Lucas har optrådt som bratschist, violinist, mandolinspiller og singer-songwriter ved flere musikarrangementer i Canada og USA. Som kammermusiker har han optrådt ved flere festivaler i Canada og USA. I Toronto spillede han med orkestrene ved Sony Centre, Four Seasons Centre og Koerner Hall, ligesom han optrådte som solist og kammermusiker i flere sammenhænge. I 2018 blev han valgt som violinist ved Canadian Opera Company Orchestra Academy. Lucas er født på en gård i Iowa, og uddannet i Canada, hvor han studerede violin hos Felicia Moye og bratsch hos Steven Dann. Ifølge planen fortsætter han med bratsch hos Lars Anders Tomter ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Geirþrúður Anna Guðmundsdóttir

Geirþrúður Anna Guðmundsdóttir er født og opvokset I Reykjavik og hastigt på vej til at slå sit navn fast som en af Islands mest lovende unge musikere. Hun debuterede I 2013 med Islands Symfoniorkester og har siden spillet mange steder I både Europa og USA. Hun har eksaminer fra Musikkonservatoriet I Reykjavik og Northwestern University og forbereder sig nu på sin kandidatgrad ved The Juliard School, hvor hun studerer hos Prof. Natasha Brofsky. Geirþrúður er meget interesseret I historiske opførelser og spillede for nylig med Valley of the Moon Music Festival, som specialiserer sig I klassisk og romantisk musik spillet på instrumenter fra perioden. Også samtidigt musik har hendes interesse, og hun har optrådt med forskellige ensembler, bl.a. Axiom Ensemble og The New Juliard Ensemble, ligesom hun er medstifter af Elja Ensemble, et islandsk kammermusikalsk samarbejde med fokus på innovative programpunkter og opførelse. Udover musik interesserer Geirþrúður sig også for løb, madlavning og skak.