Professorer på Hvide Sande Masterclass 2023
.. kommer snart
Nino Gvetadze, Georgien/Holland
Den georgiske pianist Nino Gvetadze er født og opvokset i Tbilisi og lever et aktivt, internationalt musikliv som solist og kammermusiker. Hendes opførelser er blevet rost af mange kritikere over hele Europa og Asien. Nino har modtaget forskellige priser, hvoraf de vigtigste er Anden Prisen, Pressens Pris og Publikumsprisen ved the International Franz Liszt Piano Competition 2008, og førsteprisen ved den fornemme Borletti-Buitoni Trust Award i 2010. Ved koncerter såvel som kammermusik har Nino optrådt på festivaler over hele verden, og i Holland er Nino en fast gæst i de fornemste koncertsale, som Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven og Vredenburg Utrecht. I Tbilisi studerede Nino hos Veronika Tumanishvili, Nodar Gabunia og Nana Khubutia. Efter afsluttende eksamen flyttede Nino til Holland for at studere hos Paul Komen og Jan Wijn. Siden 2008 har Nino spillet i en klavertrio sammen med kollegerne Frederieke Saeijs og Maja Bogdanovic.

Jiyoon Lee, Sydkorea
Jiyoon Lee er første koncertmester i Staatskapelle Berlin og hurtigt på vej mod et internationals ry som kommende ung kunstner, rost for sin strålende virtuositet og passionerede opførelser, som BBC Music Magazine kaldte ”fuldtonet, konsistent og energisk spil”. Hun vandt for nylig førsteprisen i Carl Nielsen Violinkonkurrencen og stræber efter en solistkarriere. Hun har optrådt med berømte orkestre som Philharmonia Orchestra, Orchestra National de Belgique, Orquestra de Valencia og mange flere. Jiyoon er også dedikeret kammermusiker og deltager regelmæssigt i musikfestivaler over hele verden, bl.a. i Verbier Festival, Tanglewood Music Festival og Kronberg Festival. Hun optræder desuden i mange koncerter som medlem af Boulez Ensemble med kunstnere som Sir Antonio Pappano, Francois-Xavier Roth, Jörg Widman og Daniel Barenboim. Jiyoon Lee er født i 1992 i Seoul og hun begyndte at spille violin som fireårig. Hun studerede ved Korean National University of Arts og Hochschule für Musik ”Hans Eisler” i Berlin.

Odin Rathnam, USA
Siden sin kritikerroste debut i Lincoln Center i 1993 har den amerikanske violinist Odin Rathnam etableret sig som en af de mest passionerede og alsidige kunstnere i sin generation. Han har gennem mange år optrådt ved mange større europæiske og amerikanske festivaler og er aktiv solist ved orkestre over hele verden. I sin mere end trediveårige karriere har han samarbejdet med mange fremragende dirigenter, bl.a. Sergiu Commissiona og Pinchas Zukerman. Odin Rathnams engagement i udviklingen af unge talenter har givet mange af hans studerende adgang til de betydeligste konservatorier i USA og udlandet, og mange er gået videre til at vinde priser i nationale og internationale konkurrencer, bl.a. Fischoff, Nielsen og Queen Elizabeth konkurrencerne. Han har været udøvende underviser ved Anker Buchs Danish Summer School for Strings på Mors, Danish Strings og Nordic Music Academy ledet af Nikolai Znaider.

Mathias Beyer-Karlshøj, Danmark/Tyskland
Mathias Beyer-Karlshøj blev født den 12.10.1970 i Herdecke, Tyskland. Han fik sin første celloundervisning som syvårig og blev tre år efter optaget på Folkwang Musikhochschule i specialklassen for særlig begavede. I 1986 flyttede han til Aarhus, Danmark og afsluttede skolegang med bl.a. en afhandling om J.S. Bachs ”Kunst der Fuge”. I 1990 blev han optaget på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, hvor han studerede først hos Henrik Brendstrup og derefter hos Prof. Thorleif Thedeén. Siden 1994 har MBK været fast medlem af den tyske Henschel Quartett i München, som gennem årene har turneret over det meste af verden. Henschel Quartett har sine egne festivaler i Seligenstadt ved Frankfurt siden 1996 og på Herlufsholm slot siden 2018 med MBH som kunstnerisk leder. Ved siden af kammermusikken har orkesterspil også altid haft gennemgående betydning for MBK og siden 2016 intensiveret samarbejde med Copenhagen Phil. Mathias Beyer-Karlshøj har siden 1990 haft bopæl med sin familie i København.

Claus Myrup, Danmark
Claus Myrup debuterede fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1987, men allerede tre år tidligere blev han ansat som koncertmester for bratschgruppen i Danmarks Radios Symfoni Orkester, en stilling han nåede at bestride i 38 år, før han i 2022 valgte at stoppe i orkestret. Claus Myrup har adskillige gange optrådt som solist og kammermusiker rundt om i verden.
At undervise i bratsch og kammermusik har altid været en vigtig del af hans virke, og han var i mange år ansat som docent på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Nu underviser han på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Hans mange indspilninger omfatter bl.a. Brahms sonater og trio sammen med Lotte Toftemark og Thorleif Thedéen. Claus Myrup har modtaget et væld af priser, herunder musikanmeldernes kunstnerpris og Becket Fondens ærespris.

Thomas Darelius, Danmark
Akkompagnatør
Thomas Darelius, født 1962, studerede på Det jyske Musikkonservatorium i Århus fra 1979-87 hos docent Knud E. Sørensen, og debuterede fra solistklassen i 1987 med opsigtsvækkende anmeldelser. Fra 1988 til 1989 studerede han på Statskonservatoriet i Moskva hos den berømte pianistinde Tatjana Nikolajeva.
Han har markeret sig som finalist og pristager ved 2 pianistkonkurrencer. Har modtaget flere større legater, blandt andet Børge Schrøder og Hustru Herta Finnerups Musiklegat og Victor Schiølers Mindelegat. Er ansat som studielektor på Det kgl. danske Musikkonservatorium som repetitør og akkompagnatør for de unge sangstuderende. Er desuden flittigt brugt som russisk sprogcoach for sangere.

