Professorer på Hvide Sande Masterclass 2021

Kathryn Stott, England

Kathryn Stott er pianist og begyndte at spille klaver hos sin mor som fem-årig. Da hun var 8 år blev hun optaget på the Yehudi Menuhin School, hvor hun mødte to musikere, som skulle få stor betydning for hendes musikalske udvikling, Nadia Boulanger og Vlado Perlmuter. Videre studier på the Royal College of Music i London og deltagelse i Leeds International Piano Competition førte til en professionel musikkarriere, men efter tre år besluttede hun at vende tilbage til kammermusik og samspillet med andre musikere. Siden 1985 har Kathryn Stott arbejdet sammen med Yo Yo Ma, og de har sammen optrådt rundt omkring i verden og udgivet flere indspilninger. Kathryn Stott er desuden kunstnerisk leder af det årlige Australian Festival of Chamber Music, ligesom hun finder glæden ved at arbejde med unge musikere i sin stilling som klaverprofessor ved Norges Musikhøjskole i Oslo og på Royal Northern College of Music i Manchester.

Isabelle van Keulen, Holland

Isabella van Keulen er violinist og bratchist og begyndte at spille violin som seks-årig. Hun er uddannet på Sweelinck Konservatoriet i Amsterdam og fortsatte sine studier hos Sandor Vegh ved Salzburger Mozarteum. Siden sit gennembrud i 1984, da hun vandt Eurovision Young Musician of the Year, har Isabelle van Keulen spillet med mange berømte orkestre, som Berliner Philharmoniker, Wiener Symphoniker og Philharmonia Orchestra London. I 1996 grundlage hun den internationale kammermusikfestival i Delft og spillede her sammen med musikere som Leif Ove Andsnes, Håkan Hardenberger og Gideon Kremer, udover at hun var leder indtil 2006. Hun har arbejdet med dirigenter som Mark Elder, Valery Gergiev, Neeme Järvi og Sir Neville Marriner og andre. Hun er professor ved Lucerne University of Applied Sciences and Arts, hvor hun underviser i violin, bratsch og kammermusik.

Tim Frederiksen, Danmark

Uddannet hos Erling Bloch og Max Rostal. Videregående kammermusikstudier med blandt andre medlemmer af Amadeus-kvartetten. I 1980 blev han ansat som solobratschist i DR SymfoniOrkestret og vandt i 1983 stillingen som 1. koncertmester sammesteds. I 1996 blev han ansat som professor i bratsch og kammermusik ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Her har han undervist en række ensembler, der ikke alene har spillet en stor rolle i dansk kammermusikliv, men også har vist sig internationalt bæredygtige i konkurrencer og koncertserier, bl.a. Trio Ondine, Paizo Kvartetten, Den Danske Strygekvartet og Nightingale String Quartet. Tim Frederiksen har optrådt som solist med de fleste danske orkestre, bl.a. med Bartoks Bratschkoncert og Per Nørgaards Remembering Child, ligesom han har uropført Jan Yngve Tredes Bratschkoncert og Poul Ruders Bratchkoncert. Han er også efterspurgt som dommer i internationale konkurrencer.

Winfried Rademacher, Tyskland

Winfried Rademacher studerede hos Josef Suk i Wien og Sandor Vegh i Salzburg, samt hos Nathan Milstein og medlemmer af Amadeus-kvartetten. Han har været koncertmester hos NDR Hamburg, München Philharmonic og S. Celibidache og Chamber Orchestra of Europe under Claudio Abaddo. Fra 1998 dirigerede han Camerata Salzburg og fra 2001 det berømte Zurich Chamber Orchestra, hvor hans solo optrædener med musikere som Joshua Bell, Murray Perahia og Augustin Dumay mødte stor kritikerbegejstring. Siden sin tid som leder af Cherubini Kvartetten har Rademacher været meget efterspurgt som kammermusiker. Han har regelæssigt optrådt ved Berliner Festwochen, Lockenhaus, Schleswig Holstein og andre festivaler. I øjeblikket er han Professor i Violin og Kammermusik ved The Razumovsky Academy i London, ligesom han giver mange masterclasses hjemme og i udlandet.

Henrik Brendstrup, Danmark

Henrik Brendstrup er født i Danmark og uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Erling Bløndal Bengtson og senere i London hos William Pleeth og Ralph Kirshbaum. Han har optrådt som solist og kammermusiker over hele Europa, og er en regelmæssig gæst ved internationale kammermusik festivaler som Risør, Stavanger, Oslo og Lockenhaus. Hans mange indspilninger omfatter bl.a. samtlige værker for cello og klaver af Beethoven, solo værker for cello af Sofia Gubaidulina og cello værker af Chopin og Liszt, som indbragte ham den franske pris ”Diapason d’Or”. Henrik er en meget aktiv kammermusiker og har været cellist i mange af de førende danske ensembler, som The Danish String Quartet, seksteten  ”Copenhagen Classic” og Gefion Trioen. Han er professor i cello ved Det jyske Musikkonservatorium, Aarhus og kunstnerisk leder af Hvide Sande Masterclass.

Foto, Nikolaj Lund
Hvide_Sande_Masterclass