fbpx

Professorer på Hvide Sande Masterclass 2024

.. kommer snart

Carolin Widmann, Tyskland

Carolin Widmann er Violinprofessor ved Leipzig Academy of Music. Carolin Widmann er en vidunderligt alsidig musiker, hvis repertoire spænder over de store klassiske koncerter, nye værker skrevet specielt til hende, solo koncerter, en bred vifte af kammermusik og opførelser med historiske instrumenter, samt spil/dirigering fra violinen. Widmann blev tildelt Bayrischer Staatspreis i musik i 2017, som anerkendelse for hendes individualitet og fremragende musikalitet. Widmann modtog også en International Classical Music Award (Koncertkategorien) for sin kritikerroste indspilning af både Mendelssohns og Schumanns violinkonerter sammen med Chamber Orchestra of Europe. Hun har samarbejdet med kendte orkestre over hele verden, og som produktiv kammermusiker optræder Carolin regelmæssigt i de førende koncertsale som Wigmore Hall, London og på berømte festivaler som Berliner Festspiele.

Andrej Bielow, Ukraine

Andrej Bielow er født i 1981 i Ukraine og har udviklet sig til en af de førende ukrainske musikere i sin generation. Som solist og kammermusiker har han indspillet over 20 CD albums, og har som solist samarbejdet med berømte orkestre som New Japan Philharmonic, Orchestra National de Radio de France og flere andre. Andrej Bielow har viet meget af sin karriere til kammermusik, som han er lidenskabelig tilhænger af, og han har optrådt på adskillige festivaler. Han var også medlem af the Szymanowski Quartett som førsteviolinist fra 2005 til 2014. Siden 2014 har han været ansat på fakultetet for violin ved University of Arts i Graz og giver regelmæssigt masterclasses i Europa, Asien og USA. Siden 2013 har Andrej Bielow været regelmæssig gæstelærer med klasseundervisning på the Royal Academy of Music i London.

Maria Pukhlianko, Ukraine

Maria Pukhlianko er æreskunstner i Ukraine, vinder af internationale klaverkonkurrencer, Ph.D, professor ved Ukrainian National Tchaikovsky Academy of Music, og professor ved Horowitz’s International Summer Musical Academy. Hun er også kunstnerisk leder af den international festival “Dynasty” og den internationale konkurrence “UKE-PIANO”, stifter og leder af projekterne Pianists Orchestra, The Art of Playing with Orchestra, Multi-hands piano, og Beautiful Classics. Derudover er Maria Pukhlianko jurymedlem og leder af jury-teamet i mange klaverkonkurrencer i forskellige lande, og leder af Ensemble of Soloists “SOLO PLUS”, som blev dannet af Maria Pukhlianko og Anton Kushnir i 2004. Hun spiller regelmæssigt med førende ukrainske orkestre og optræder med klaveropførelser og kammermusik på de kendte scener. Hun er en talentfuld musiker med en fin
sans for stil, poesi, skabende fantasi og stærk kunstnerisk vilje.

Jakob Kullberg, Danmark

Jakob Kullberg er professor i cello ved Royal College of Music i London, og har tidligere undervist i et årti ved det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Siden 2004 har han været kunstnerisk leder af Open Strings Academy og har givet utallige masterclasses over hele Europa og USA, senest på Peabody Conservatory såvel som New York University. Kullberg har været jurymedlem ved Schoenfeld International String Competition (Kina) og ved Karol Szymanowski International Composition Competition. Han har for nylig afsluttet et fireårigt forskningsprojekt som Artistic Research Fellow (Ph.D) ved Norwegian Academy of Music, Oslo. Han er anerkendt for sine mangfoldige og engagerende koncerter som solist, og han optræder regelmæssigt med nogle af verdens mest kendte orkestre.

Claus Myrup, Danmark

Claus Myrup debuterede fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1987, men allerede tre år tidligere blev han ansat som koncertmester for bratschgruppen i Danmarks Radios Symfoni Orkester, en stilling han nåede at bestride i 38 år, før han i 2022 valgte at stoppe i orkestret. Claus Myrup har adskillige gange optrådt som solist og kammermusiker rundt om i verden.
At undervise i bratsch og kammermusik har altid været en vigtig del af hans virke, og han var i mange år ansat som docent på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Nu underviser han på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Hans mange indspilninger omfatter bl.a. Brahms sonater og trio sammen med Lotte Toftemark og Thorleif Thedéen. Claus Myrup har modtaget et væld af priser, herunder musikanmeldernes kunstnerpris og Becket Fondens ærespris.

Thomas Darelius, Danmark
Akkompagnatør

Thomas Darelius, født 1962, studerede på Det jyske Musikkonservatorium i Århus fra 1979-87 hos docent Knud E. Sørensen, og debuterede fra solistklassen i 1987 med opsigtsvækkende anmeldelser. Fra 1988 til 1989 studerede han på Statskonservatoriet i Moskva hos den berømte pianistinde Tatjana Nikolajeva.
Han har markeret sig som finalist og pristager ved 2 pianistkonkurrencer. Har modtaget flere større legater, blandt andet Børge Schrøder og Hustru Herta Finnerups Musiklegat og Victor Schiølers Mindelegat. Er ansat som studielektor på Det kgl. danske Musikkonservatorium som repetitør og akkompagnatør for de unge sangstuderende. Er desuden flittigt brugt som russisk sprogcoach for sangere.