fbpx

Professorer på Hvide Sande Masterclass 2022

Péter Bársony, Ungarn

Peter Barsony er bratschist, professor ved Kunstuniversität Graz og Liszt Ferenc Musikakademi, Budapest og optræder hyppigt, både som solist og kammermusiker. Han deltager i ansete internationale festivaler som Ravinia Festival, Mostly Mozart, Schubertiada og andre. Som lidenskabelig udøver af samtidsmusik har Peter Barsony ofte arbejdet med György Kurtag, Peter Eötvös, Krysztof Penderecki, Sofia Gubaidulina og Steve Reich. Han har været inviteret som gæstende førstebratschist ved flere orkestre, bl.a. Budapest Festival Orchestra, Camerata Salzburg og Haydn Philharmonie. Han giver regelmæssigt master classes over hele Europa, Kina, Storbritannien, Hong Kong og USA. I 2012 blev Peter Barsony tildelt den ansete Liszt Ferenc Prize, som er den højeste ungarske statslige musikpris. Han har også optrådt som solist med flere orkestre og indspillet mange CDer.

Isabelle van Keulen, Holland

Isabella van Keulen er violinist og bratchist og begyndte at spille violin som seks-årig. Hun er uddannet på Sweelinck Konservatoriet i Amsterdam og fortsatte sine studier hos Sandor Vegh ved Salzburger Mozarteum. Siden sit gennembrud i 1984, da hun vandt Eurovision Young Musician of the Year, har Isabelle van Keulen spillet med mange berømte orkestre, som Berliner Philharmoniker, Wiener Symphoniker og Philharmonia Orchestra London. I 1996 grundlage hun den internationale kammermusikfestival i Delft og spillede her sammen med musikere som Leif Ove Andsnes, Håkan Hardenberger og Gideon Kremer, udover at hun var leder indtil 2006. Hun har arbejdet med dirigenter som Mark Elder, Valery Gergiev, Neeme Järvi og Sir Neville Marriner og andre. Hun er professor ved Lucerne University of Applied Sciences and Arts, hvor hun underviser i violin, bratsch og kammermusik.

Marianna Shirinyan, Danmark

Armenskfødte Marianna Shirinyan er en af de mest kreative og efterspurgte pianister i Europa i dag. Hendes livfulde og virtuose musikalitet gør hende efterspurgt både som solist og som kammermusiker. Shirinyan spiller med stor følsomhed, forståelse, fremragende teknik og klangskønhed, hvilket tillader hende at tilbyde et bredt repertoire. Hun har modtaget Danmarks Radios fornemme P2 pris for sin indspilning af Fantasy for Piano and Orchestra af Louis Glass, indspillet med Rheinische Philharmonie Koblenz under ledelse af Daniel Raiskin. Andre solistoptrædender med orkestre som Det Bayerske Radio Symfoniorkester, Danmarks Radios Symfoniorkester og München Symfoniorkester har gjort hende til en af sin generations førende pianister. Shirinyan er Professor i Klaver ved Norges Musikhøjskole i Oslo og kunstnerisk leder af Oremandsgaard Kammermusik Festival i Danmark.

Foto, Nikolaj Lund
Henrik Brendstrup, Danmark

Henrik Brendstrup er født i Danmark og uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Erling Bløndal Bengtson og senere i London hos William Pleeth og Ralph Kirshbaum. Han har optrådt som solist og kammermusiker over hele Europa, og er en regelmæssig gæst ved internationale kammermusik festivaler som Risør, Stavanger, Oslo og Lockenhaus. Hans mange indspilninger omfatter bl.a. samtlige værker for cello og klaver af Beethoven, solo værker for cello af Sofia Gubaidulina og cello værker af Chopin og Liszt, som indbragte ham den franske pris ”Diapason d’Or”. Henrik er en meget aktiv kammermusiker og har været cellist i mange af de førende danske ensembler, som The Danish String Quartet, seksteten  ”Copenhagen Classic” og Gefion Trioen. Han er professor i cello ved Det jyske Musikkonservatorium, Aarhus og kunstnerisk leder af Hvide Sande Masterclass.

Foto, Nikolaj Lund