Professorer på Hvide Sande Masterclass 2021

Nino Gvetadze, Georgien/Holland

Den georgiske pianist Nino Gvetadze er født og opvokset i Tbilisi og lever et aktivt, internationalt musikliv som solist og kammermusiker. Hendes opførelser er blevet rost af mange kritikere over hele Europa og Asien. Nino har modtaget forskellige priser, hvoraf de vigtigste er Anden Prisen, Pressens Pris og Publikumsprisen ved the International Franz Liszt Piano Competition 2008, og førsteprisen ved den fornemme Borletti-Buitoni Trust Award i 2010. Ved koncerter såvel som kammermusik har Nino optrådt på festivaler over hele verden, og i Holland er Nino en fast gæst i de fornemste koncertsale, som Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven og Vredenburg Utrecht. I Tbilisi studerede Nino hos Veronika Tumanishvili, Nodar Gabunia og Nana Khubutia. Efter afsluttende eksamen flyttede Nino til Holland for at studere hos Paul Komen og Jan Wijn. Siden 2008 har Nino spillet i en klavertrio sammen med kollegerne Frederieke Saeijs og Maja Bogdanovic.

Isabelle van Keulen, Holland

Isabella van Keulen er violinist og bratchist og begyndte at spille violin som seks-årig. Hun er uddannet på Sweelinck Konservatoriet i Amsterdam og fortsatte sine studier hos Sandor Vegh ved Salzburger Mozarteum. Siden sit gennembrud i 1984, da hun vandt Eurovision Young Musician of the Year, har Isabelle van Keulen spillet med mange berømte orkestre, som Berliner Philharmoniker, Wiener Symphoniker og Philharmonia Orchestra London. I 1996 grundlage hun den internationale kammermusikfestival i Delft og spillede her sammen med musikere som Leif Ove Andsnes, Håkan Hardenberger og Gideon Kremer, udover at hun var leder indtil 2006. Hun har arbejdet med dirigenter som Mark Elder, Valery Gergiev, Neeme Järvi og Sir Neville Marriner og andre. Hun er professor ved Lucerne University of Applied Sciences and Arts, hvor hun underviser i violin, bratsch og kammermusik.

Tim Frederiksen, Danmark

Uddannet hos Erling Bloch og Max Rostal. Videregående kammermusikstudier med blandt andre medlemmer af Amadeus-kvartetten. I 1980 blev han ansat som solobratschist i DR SymfoniOrkestret og vandt i 1983 stillingen som 1. koncertmester sammesteds. I 1996 blev han ansat som professor i bratsch og kammermusik ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Her har han undervist en række ensembler, der ikke alene har spillet en stor rolle i dansk kammermusikliv, men også har vist sig internationalt bæredygtige i konkurrencer og koncertserier, bl.a. Trio Ondine, Paizo Kvartetten, Den Danske Strygekvartet og Nightingale String Quartet. Tim Frederiksen har optrådt som solist med de fleste danske orkestre, bl.a. med Bartoks Bratschkoncert og Per Nørgaards Remembering Child, ligesom han har uropført Jan Yngve Tredes Bratschkoncert og Poul Ruders Bratchkoncert. Han er også efterspurgt som dommer i internationale konkurrencer.

Winfried Rademacher, Tyskland

Winfried Rademacher studerede hos Josef Suk i Wien og Sandor Vegh i Salzburg, samt hos Nathan Milstein og medlemmer af Amadeus-kvartetten. Han har været koncertmester hos NDR Hamburg, München Philharmonic og S. Celibidache og Chamber Orchestra of Europe under Claudio Abaddo. Fra 1998 dirigerede han Camerata Salzburg og fra 2001 det berømte Zurich Chamber Orchestra, hvor hans solo optrædener med musikere som Joshua Bell, Murray Perahia og Augustin Dumay mødte stor kritikerbegejstring. Siden sin tid som leder af Cherubini Kvartetten har Rademacher været meget efterspurgt som kammermusiker. Han har regelæssigt optrådt ved Berliner Festwochen, Lockenhaus, Schleswig Holstein og andre festivaler. I øjeblikket er han Professor i Violin og Kammermusik ved The Razumovsky Academy i London, ligesom han giver mange masterclasses hjemme og i udlandet.

Henrik Brendstrup, Danmark

Henrik Brendstrup er født i Danmark og uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Erling Bløndal Bengtson og senere i London hos William Pleeth og Ralph Kirshbaum. Han har optrådt som solist og kammermusiker over hele Europa, og er en regelmæssig gæst ved internationale kammermusik festivaler som Risør, Stavanger, Oslo og Lockenhaus. Hans mange indspilninger omfatter bl.a. samtlige værker for cello og klaver af Beethoven, solo værker for cello af Sofia Gubaidulina og cello værker af Chopin og Liszt, som indbragte ham den franske pris ”Diapason d’Or”. Henrik er en meget aktiv kammermusiker og har været cellist i mange af de førende danske ensembler, som The Danish String Quartet, seksteten  ”Copenhagen Classic” og Gefion Trioen. Han er professor i cello ved Det jyske Musikkonservatorium, Aarhus og kunstnerisk leder af Hvide Sande Masterclass.

Foto, Nikolaj Lund
Hvide_Sande_Masterclass