Professorer på Hvide Sande Masterclass 2020

Marianna Shirinyan, Danmark

Armenskfødte Marianna Shirinyan er en af de mest kreative og efterspurgte pianister i Europa i dag. Hendes livfulde og virtuose musikalitet gør hende efterspurgt både som solist og som kammermusiker. Shirinyan spiller med stor følsomhed, forståelse, fremragende teknik og klangskønhed, hvilket tillader hende at tilbyde et bredt repertoire. Hun har modtaget Danmarks Radios fornemme P2 pris for sin indspilning af Fantasy for Piano and Orchestra af Louis Glass, indspillet med Rheinische Philharmonie Koblenz under ledelse af Daniel Raiskin. Andre solistoptrædender med orkestre som Det Bayerske Radio Symfoniorkester, Danmarks Radios Symfoniorkester og München Symfoniorkester har gjort hende til en af sin generations førende pianister. Shirinyan er Professor i Klaver ved Norges Musikhøjskole i Oslo og kunstnerisk leder af Oremandsgaard Kammermusik Festival i Danmark.

Eszter Haffner, Østrig

Eszter Haffner er født i Budapest i 1969. Hun studerede de første 13 år på Budapest Liszt Ferenc Music Academy med Andras Kiss, Ferenc Rados og György Kurtag. Efter færdiggørelsen af studierne i Ungarn kom hun til University og Music and Performing Arts i Wien for at studere hos Gerhard Schulz (Alban Berg Quartet) og Josef Sivo. Fra 1987-1995 har hun deltaget i adskillige masterclasses med Josef Gingold, Lorand Fenyves, Alberto Lysy, Tibor Varga, Igor Ozim og Sandor Vegh. I 1995 afsluttede hun videregående studier i Holland hos Viktor Liebermann og Philip Hirschhorn. Eszter Haffner har desuden undervist ved et stort antal musikfestivaller så som Menuhin Festival Blonay, Prussia Cove, Sion, Brighton Festival og mange andre. Siden 2002 har hun været professor i violin ved KUG University of Music i Graz, Østrig, og siden 2010 også ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, København.

Tim Frederiksen, Danmark

Uddannet hos Erling Bloch og Max Rostal. Videregående kammermusikstudier med blandt andre medlemmer af Amadeus-kvartetten. I 1980 blev han ansat som solobratschist i DR SymfoniOrkestret og vandt i 1983 stillingen som 1. koncertmester sammesteds. I 1996 blev han ansat som professor i bratsch og kammermusik ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Her har han undervist en række ensembler, der ikke alene har spillet en stor rolle i dansk kammermusikliv, men også har vist sig internationalt bæredygtige i konkurrencer og koncertserier, bl.a. Trio Ondine, Paizo Kvartetten, Den Danske Strygekvartet og Nightingale String Quartet. Tim Frederiksen har optrådt som solist med de fleste danske orkestre, bl.a. med Bartoks Bratschkoncert og Per Nørgaards Remembering Child, ligesom han har uropført Jan Yngve Tredes Bratschkoncert og Poul Ruders Bratchkoncert. Han er også efterspurgt som dommer i internationale konkurrencer.

Winfried Rademacher, Tyskland

Winfried Rademacher studerede hos Josef Suk i Wien og Sandor Vegh i Salzburg, samt hos Nathan Milstein og medlemmer af Amadeus-kvartetten. Han har været koncertmester hos NDR Hamburg, München Philharmonic og S. Celibidache og Chamber Orchestra of Europe under Claudio Abaddo. Fra 1998 dirigerede han Camerata Salzburg og fra 2001 det berømte Zurich Chamber Orchestra, hvor hans solo optrædener med musikere som Joshua Bell, Murray Perahia og Augustin Dumay mødte stor kritikerbegejstring. Siden sin tid som leder af Cherubini Kvartetten har Rademacher været meget efterspurgt som kammermusiker. Han har regelæssigt optrådt ved Berliner Festwochen, Lockenhaus, Schleswig Holstein og andre festivaler. I øjeblikket er han Professor i Violin og Kammermusik ved The Razumovsky Academy i London, ligesom han giver mange masterclasses hjemme og i udlandet.

Henrik Brendstrup, Danmark

Henrik Brendstrup er født i Danmark og uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Erling Bløndal Bengtson og senere i London hos William Pleeth og Ralph Kirshbaum. Han har optrådt som solist og kammermusiker over hele Europa, og er en regelmæssig gæst ved internationale kammermusik festivaler som Risør, Stavanger, Oslo og Lockenhaus. Hans mange indspilninger omfatter bl.a. samtlige værker for cello og klaver af Beethoven, solo værker for cello af Sofia Gubaidulina og cello værker af Chopin og Liszt, som indbragte ham den franske pris ”Diapason d’Or”. Henrik er en meget aktiv kammermusiker og har været cellist i mange af de førende danske ensembler, som The Danish String Quartet, seksteten  ”Copenhagen Classic” og Gefion Trioen. Han er professor i cello ved Det jyske Musikkonservatorium, Aarhus og kunstnerisk leder af Hvide Sande Masterclass.

Foto, Nikolaj Lund
Hvide_Sande_Masterclass