Professorer

Marianna Shirinyan

Armenien/Danmark

Marianna er en af de mest kreative og efterspurgte pianister i Europa i dag. Hendes livlige og virtuose musikerskab gør hende meget eftertragtet, både som solist og som kammermusiker.

Siden 2015 har Marianna Shirinyan været ansat som professor i klaver ved Norges Musikkhøgskole i Oslo og i 2021, udnævnt til gæsteprofessor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
Marianna har markeret sig som en af sin generations ledende pianister og har optrådt som solist med de førende skandinaviske orkestre, bl.a. DR Symfoniorkestret, Oslo Filharmonien, Göteborg Symfoniorkester, Copenhagen Phil m.fl.

Som solist og kammermusiker gæster hun ofte større internationale festivaler som Schleswig-Holstein Musik Festival, Bergen Festspillene og MDR Musiksommer og har gentagne gange været professor på Hvide Sande Masterclass.

Marianna er kunstnerisk leder af Oremandsgaard Kammermusikfest og Co-kunstnerisk leder af Valdres Sommersymfoni i Norge. Siden 2013 har hun været ‘Steinway Artist’.

Lars Anders Tomter

Norge

Kendt som “The Giant of the Nordic Viola” (*The Strad*), er Lars Anders Tomter en af de mest fremtrædende bratschister i vores tid. Født i Hamar, Norge, studerede violin og bratsch hos professor Leif Jørgensen og fortsatte senere sine studier under Max Rostal og Sándor Végh. Tomter opnåede international anerkendelse efter at have vundet prestigefyldte konkurrencer i Budapest og Lille i 1980’erne.

Tomter har optrådt med førende orkestre verden over, herunder BBC Symphony, Tjekkisk Filharmoni, Oslo Filharmonien og Royal Philharmonic, under dirigenter som Vladimir Ashkenazy, Daniele Gatti og Krzysztof Penderecki.

Tomter er en fast gæst ved store festivaler som BBC Proms, Schleswig-Holstein og Verbier og er kunstnerisk leder af Norwegian Fjord Classics. Han er professor ved Statens Akademi i Oslo og spiller på en sjælden Gasparo da Salò-bratsch fra 1590.

Winfried Rademacher

Tyskland

Winfried Rademacher og hans Linos Ensemble modtog ECHO KLASSIK-prisen i 2017 som anerkendelse for en enestående karriere på den internationale scene og i pladestudiet.

Han har optrådt både som kammermusiker og solist ved festivaler som Berlin Festival, Mostly Mozart i New York, Menuhin Festival Gstaad og Shanghai Festival. Steven Isserlis inviterer ham regelmæssigt til sin IMS Festival i England, senest på turné med Elisabeth Leonskaja og Istvan Vardai i Wigmore Hall.

Mange af hans indspilninger har vundet priser, herunder verdenspremiereindspilninger af violinkoncerter af Max Reger og Alban Berg i Rudolf Kolischs arrangement.

Han har haft koncertmesterstillinger i Chamber Orchestra of Europe under Claudio Abbado, Münchens Filharmonikere under Sergiu Celibidache samt i kammerorkestre som Camerata Salzburg og Zürcher Kammerorchester, hvor han også dirigerede fra koncertmesterens stol.

Hans mentorer inkluderer Josef Suk, Nathan Milstein og Sándor Végh.
Som professor i violin og bratsch underviste han først på musikkonservatoriet i Lübeck, inden han flyttede til Trossingen. Han underviser også på Musikkonservatoriet i Basel.

Mathias Beyer-Karlshøj

Danmark/Tyskland

Mathias Beyer-Karlshøj blev født i Herdecke 1970, Tyskland. Han fik sin første celloundervisning som syvårig og blev tre år efter optaget på Folkwang Musikhochschule i specialklassen for særligt begavede. I 1986 flyttede han til Aarhus, Danmark og afsluttede skolegang med bl.a. en afhandling om J.S. Bachs ”Kunst der Fuge”. I 1990 blev han optaget på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, hvor han studerede først hos Henrik Brendstrup og derefter hos prof. Thorleif Thedeén.

Siden 1994 har Beyer-Karlshøj været fast medlem af den tyske Henschel Quartett i München, som gennem årene har turneret over det meste af verden. Henschel Quartett har haft sine egne festivaler i Seligenstadt ved Frankfurt siden 1996, og også på Herlufsholm slot siden 2018, begge med ham som kunstnerisk leder.

Ved siden af kammermusikken har orkesterspil også altid haft gennemgående betydning for Beyer-Karlshøj og siden 2016 et intensiveret samarbejde med Copenhagen Phil. Mathias Beyer-Karlshøj har siden 1990 haft bopæl med sin familie i København.

Jiyoon Lee

Syd Korea

Jiyoon Lee er første koncertmester i Staatskapelle Berlin og hurtigt på vej mod et internationalt ry som kommende ung kunstner, rost for sin strålende virtuositet og passionerede opførelser, som BBC Music Magazine kaldte ”fuldtonet, konsistent og energisk spil”. Hun vandt for nylig førsteprisen i Carl Nielsen Violinkonkurrencen og stræber efter en solistkarriere. Hun har optrådt med berømte orkestre som Philharmonia Orchestra, Orchestra National de Belgique, Orquestra de Valencia og mange flere.

Jiyoon Lee er også dedikeret kammermusiker og deltager regelmæssigt i musikfestivaler over hele verden, bl.a. i Verbier Festival, Tanglewood Music Festival og Kronberg Festival og nu for anden gang som professor på Hvide Sande Masterclass. Hun optræder desuden i mange koncerter som medlem af Boulez Ensemble med kunstnere som Sir Antonio Pappano, Francois-Xavier Roth, Jörg Widman og Daniel Barenboim.

Jiyoon Lee er født i 1992 i Seoul og hun begyndte at spille violin som fireårig. Hun studerede ved Korean National University of Arts og Hochschule für Musik ”Hans Eisler” i Berlin.

Thomas Darelius

Danmark

Thomas Darelius, født 1962, studerede på Det jyske Musikkonservatorium i Århus fra 1979-87 hos docent Knud E. Sørensen, og debuterede fra solistklassen i 1987 med opsigtsvækkende anmeldelser. Fra 1988 til 1989 studerede han på Statskonservatoriet i Moskva hos den berømte pianistinde Tatjana Nikolajeva.

Han har markeret sig som finalist og pristager ved 2 pianistkonkurrencer. Har modtaget flere større legater, blandt andet Børge Schrøder og Hustru Herta Finnerups Musiklegat og Victor Schiølers Mindelegat.

Er ansat som studielektor på Det kgl. danske Musikkonservatorium som repetitør og akkompagnatør for de unge sangstuderende. Er desuden flittigt brugt som russisk sprogcoach for sangere.